Michelinské hvězdy v oblacích

Vzhledem k tomu, že láska prochází žaludkem, neplatí pouze na zemi, zahořel láskou k aerolinkám na základě podávané stravy, jen málokdo. Zdá se však, že i v tomto ohledu se začíná blýskat na lepší časy. Hned tři letecké společnosti se totiž mohou pochlubit tím, že jídlo podávané v business class a první třídě je dílem mistrů kuchařů, kteří mají ve svém vlastnictví michelinské hvězdičky.

Prvním z nich je francouzský šéfkuchař Daniel Boulud, majitel restaurace Daniel na Manhattanu, Cafe Boulud u Central Parku a osmnácti dalších včetně Bar Boulud v Londýně. Držitel tří hvězd Michelin vaří pro Air France, vrcholem jeho leteckého menu je humr z Atlantiku v kokosové omáčce s černou rýží a bok choy.

Stejný počet prestižních hvězdiček získal další Francouz Georges Blanc, jehož Restaurant Georges Blanc a L´Ancienne Auberge ve Vonnas jsou vyhledávaným cílem gurmánů. Monsieur Georges se stará o top pasažéry Singapure Airlines, největší oblibě se těší jeho burgundské hovězí s tmavou vinnou omáčkou a brambory.

Gastronomickou hvězdou Qatar Airways je Nobu Matsuhisha, jehož stejnojmenná restaurace zatím vlastní jednu michelinskou hvězdičku. Jeho v oblacích nejčastěji preferovanými pokrmy jsou pomalu pečený losos s hořčičnou omáčkou a piniovou rýží a indická čočka s okurkou a mrkvovým salátem.  

Další články