Pozlacená kobliha se šampaňským

Pokud patříte do kategorie těch, kteří si oblíbili americké koblihy zvané donut, toužíte po neobyčejném chuťovém zážitku a finančně nestrádáte, vyrazte do brooklynské restaurace Manila Social Club.

Šéfkuchař a spoluvlastník vyhlášeného podniku Bjorn Dela Cruz, jinak rodák z Filipín, nejdříve v New Yorku pomýšlel na kariéru houslisty, nakonec ovšem skončil u navrhování zábavných ponožek. Ve stejném čase se zároveň věnoval intenzivně vaření a po čase se rozhodl věnovat profesi kuchaře na plný pracovní úvazek. A tak s bratry otevřel restauraci.

Jejím hitem je již zmiňovaná kobliha, Golden Cristal Ube Donut, při jejíž výrobě vsadil pan Dela Cruz, jinak též obchodník s uměním, na top ingredience. Koblihu naplnil krémem z ročníkového šampaňského a na polevu použil zlaté 24 karátové plátky. Výsledný produkt prodává za sto dolarů za kus a o klientelu nemá nouzi. V nabídce je rovněž krabice s dvanácti koblihami, která vyjde v rámci množstevní slevy na 1 000 dolarů, neboli 25 000 korun.

Pokud máte zlato rádi, nemusíte se omezovat jen na koblihy. Populární přísada v podobě zlata se objevuje i třeba v chlebu, zmrzlině, alkoholických nápojích i zubní pastě.

Facebook Twitter G+ E-mail

LG 18.1.2016

New York Manila Social Club

Další články