Sjezdovky a michelinské hvězdy

Pokud patříte do kategorie vyznavačů zimních sportů, kteří vedle kvalitních sjezdovek preferují i „hvězdné“ jídlo, vězte, že se v posledním vydání Michelinského průvodce objevily v lyžařských destinacích hned tři restaurace, které se těší z nejprestižnějšího ocenění v podobě hvězdy, v jednom případě dokonce z maximálního počtu tří hvězd.

Hned dvakrát je zastoupeno v malé italské horské vesničce San Cassiano. Restauraci St. Hubertus, která je součástí klasického, cenově dostupného horského hotelu Rose Alpinav v Dolomitech, v oblíbeném lyžařském středisku Alta Badia, se dostalo hned tří hvězdiček Michelina. Jak vidno, angažmá špičkového kuchaře Norberta Niederkoflera se rodině Pizziniů jednoznačně vyplatilo. Mág za plotnou je vyznavačem užívání místních surovin, byť  se menu mění podle sezóny, stálicí jsou zvěřina a horské byliny. Součástí menu je i sklenka proseccca s plátkem prosciutta, obojí můžete pozřít ve společnosti kuchaře.

V San Cassinu se pak nachází i druhá michelinská restaurace, La Siriola je součástí rodinného hotelu Ciasa Salares. Role šéfkuchaře se zhostil s mistrovstvím sobě vlastním nejmladší italský držitel hvězdy Michelin Matteto Metullio.  Vaří mezinárodní kuchyň, vedle mimořádné nabídky vína je největším tahákem menu o deseti chodech. Prvních sedm chodů probíhá u stolu, poté přichází na řádu sýrárna, čokoládovna a káva opět u stolu.

Švýcarské barvy hájí restaurace The Chedi v Andermattu a děje se tak prostřednictvím japonské kuchyně. Šéfkuchař Dietmar Sayer v praxi prokázal, že se zázraky dějí, neboť  michelinskou hvězdu získal pár měsíců po otevření restaurace. Vedle sushi, sashimi či krmě zvané tempera zaujme desetibodové menu kaiseki a velký výběr saké.  

Facebook Twitter G+ E-mail

LG 17.12.2017

Dolomity Itálie Švýcarsko Michelinské hvězdy

Další články